Video: Sekundarna separacija metalnih nečistoća odstranjenih protočnim separatorom sa automatskim čištenjem

Magnetski separator sa automatskim čištenjem odstranjuje metalne nečistoće iz tekućine. Tijekom automatskog ciklusa čištenja se ove nečistoće ispiru vodom ili bilo kojim drugim medijem. Ova tekućina za ispiranje se skupa sa uhićenim metalima ispušta u separacijski spremnik (na slici crvena obskrba).

Separacijski spremnik
Separacijski spremnik

Velika prednost ovog tehničkog rješenja je to što se iz donjeg dijela spremnika tekućina za ispiranje ponovno koristi za ispiranje sepratora. Stoga je to zatvoreni sustav sa minimalnim gubicima tekućine za ispiranje. Dopunjavanje ili kompletna zamjena tekućine za ispiranje je samo povremeno, što dovodi do uštede i smanjuje potrebu za dodatnim osobljem.

Prednosti sepraracijskog spremnika

  • visoka učinkovitost magnetske separacije
  • zatvoreni krug sekundarne separacije – seprator se čisti stalno istom tekućinom za ispiranje (voda, ulje ili emulzija), što smanjuje njegove gubitke. Tekućina se mijenja samo povremeno prema stupnju njezinog prljanja i frekvence čištenja separatora.
  • niski troškovi za likvidaciju uhićenih nečistoća (zbrinjavaju se samo metalne nečistoće, nikako tekućina za ispiranje)  
  • minimalno ekološko opterećenje
  • bez neophodnosti radne snage
  • lako ćete vidjeti koliko je magnetskih nečistoća odstranjeno separatorom

Suhi separisani metali u separacijskom spremniku

Magnetski valjak uhićuje metale i cilindar iz njih istiskuje ostatak tekućine.

 

Mislite da ovaj separator odgovara Vašim potrebama?

Postavite nam pitanje, posavjetovaćemo Vas sa njegovim odabirom.