Magnetski bubanj (MB)

Magnetski bubanjMagnetni bubanj je namijenjen za separaciju metalnih, magnetskih dijelova u praškastim smjesama (obojeni metali, plastični granulat i slično). Uobičajeno je umjetnut ispod levkastog utovarivača stroja ili iza pokretne trake, iz kojih pada neseparisani materijal na magnetni bubanj koji izvodi samu separaciju – razdjeljivanje.

Svakom kupcu izlazimo maksimalno u susret. Proizvodimo po mjeri prema Vašim potrebama ZAHTJEVAJTE PISMENIM PUTEM PONUDU ZA SEPARATOR

Ovaj proizvod razvija i proizvodi naša tvrtka. Montiranje i servis izvode naši stručno osposobljeni tehnčari.

Konstrukcija magnetskog bubnja

Njegova prednost je u tome što to nije sastavni dio pokretne trake, pa je njegova uporaba univerzalnija. Magnetska bubanj se sastoji od vanjske, nerdjajućeg omotača koji se okreće, sa zahvatnicima  i od megnetskog jezgra opremljenog feritnim magnetima ili takodjer veoma jakog neodimijskog magneta NdFeB. Ovi magneti stvaraju na površini bubnja potrebno magnetsko polje, zahvaljujući kome su metalne čestice uhvaćne i izvučene su iza ose bubnja. Ovdje dolazi do razmagnetisanja i metali sami otpadaju za razliku od nemetalnog separisanog dijela, koji ispada ispred ose magnetskog bubnja.

Magnetski bubanj u praksi

Animacija funkcionisanja magnetskog bubnja

Princip uporabe magnetskog bubnja

Mogućnosti uporabe magnetskog bubnja

Magnetski bubanj je proizveden od nerdjajućeg čelika i u mogućnosti smo dimenzijski ga prilagoditi Vašim zahtjevima. Korištenjem magnetskog bubnja se bitno poboljšava kvaliteta obradjenog materijala. Pogodno ga je koristiti takodjer tamo gdje je potrebno zaštititi uredjaj od oštećenja metalnim česticama.

Magnetski bubanj u konstrukciji ormarića

Magnetski bubanj u konstrukciji ormarićaZbog razloga značajno lakše instalacije magnetskog bubnja isporučujemo takodjer magnetski bubanj zajedno sa konstrukcijom ormarića. Princip separacije je potpuno istovetan kao kod magnetskog bubnja. U toj izvedbi je magnetski bubanj istaliran u konstrukciji ormarića i na taj način opada briga sa fiksiranjem magnetskog bubnja.

 

Prednosti konstrukcije ormarića

Magnetski bubanj u konstrukciji ormarićaMaterijal za separaciju se sipa u konstrukciju ormarića kroz njen gornji otvor. Konstrukcija ormarića je završena sa dva otvora, iz kojih ispadaju posebno metali i posebno separirani materijal. Prosjek, duljina bubnja i dimenzije konstrukcije ormarića prilagodjavamo zahtjevima kupca.

Magnetski bubanj u konstrukciji ormarićaMagnetski bubanj u konstrukciji ormarićaa je isporučivan zajedno sa motorom i mjenjačem i može biti opremljen ili feritnim magnetima ili značajno jačim neodimijskim NdFeB magnetima.

Svakom kupcu izlazimo maksimalno u susret. Proizvodimo po mjeri prema Vašim potrebama ZAHTJEVAJTE PISMENIM PUTEM PONUDU ZA SEPARATOR

Ovaj proizvod razvija i proizvodi naša tvrtka. Montiranje i servis izvode naši stručno osposobljeni tehnčari.

 

Dvokatni magnetski bubanj u konstrukciji ormarića (MBZD)

Dvokatni magnetski bubanj u konstrukciji ormarićaOvaj dvokatni magnetski bubanj nalazi svoju uporabu u takvim pogonima gdje je potrebno postići još veći stupanj kvalitete separacijea to postiže zahvaljujući dodavenjem dodatnog magnetskog bubnja. Sljedeća uporaba je tjekom minimalizacije prljanja uhićenih metala separiranim materijalom – gdje je potrebno postići što veću čistoću odsepariranih metala.

Konstrukcija dvokatnog bubnja

Magnetske bubnjevi ovog separatora možemo opremiti feritnim i vrlo jakim neodimijskim NdFeB magnetima.  Takodjer je moguća njihova kombinacija , kada je jedan bubanj opremljen feritnim magnetima, a drugi neodimijskim magnetima. Preporučujemo da sa nama prokonsultirate izbor odgovarajućeg tipa magneta i pravilan redosled bubnjeva pri kombinaciji oba tipa magneta.  Molimo da nam se obratite sa svojom potražnjom i zahtjevom.  Vrlo rado ćemo Vam pomoći.

Svakom kupcu izlazimo maksimalno u susret. Proizvodimo po mjeri prema Vašim potrebama ZAHTJEVAJTE PISMENIM PUTEM PONUDU ZA SEPARATOR

Ovaj proizvod razvija i proizvodi naša tvrtka. Montiranje i servis izvode naši stručno osposobljeni tehnčari.

Prednosti magnetskog bubnja

  1. kombinacija bubnjeva sa različitim magnetima
  2. visoka kvaliteta separacije
  3. regulacija okretanja svakog bubnja neovisno
  4. prilagodjavanje Vašim zahtjevima

Uporaba magnetskog bubnja

  • perfektna separacija
  • minimalizacija prljanja uhićenih metala separisanim materijalem

Prilagodljivost Vašim zahtjevima

Uporaba dvokatnog magnetskog bubnjaKod svakog bubnja možete neovisno birati brzinu okretanja. Na Vaš zahtjev možemo bubanj opremiti zvučnom i svjetlosnom signalizacijom.

Kao proizvodjači ovih uredjaja izradjujemo ih točno po Vašim zahtjevima – prilagodićemo dimenzije separatora Vašom tehnologijom, preporučićemo Vam odgovarajući promjer i duljinu bubnja, a takoder ćemo Vam pomoći i oko izbora najadekvatnijih magneta.

Drugi tipovi magnetskih separatora za suhe smjese