Magnetski separatori

Separatori tekućih smjesa sa ručnim čišćenjem

Separatori tekućih smjesa sa ručnim čišćenjem

Magnetički separator služi za hvatanje metalnih magnetskih nečistoća u protoku tekućih supstancija. Opremljen je veoma jakim pernamentnim magnetima i ne prijeti skidanje magnetskih nečistoća protjecanjem tekućine. Prilikom čišćenja, ne morate ukloniti magnetska jezgra iz nerdjajućih nemagnetskih kućišta i tako ne postoji opasnost od njihovog prljanja ili oštećenja.

Separatori tekućih smjesa sa automatskim čišćenjem

Separatori tekućih smjesa sa automatskim čišćenjem

Magnetički separator služi za hvatanje metalnih magnetskih nečistoća u protoku tekućih supstancija. Opremljen je veoma jakim pernamentnim magnetima i ne prijeti skidanje magnetskih nečistoća protjecanjem tekućine. Proces čišćenja je potpuno automatiziran i tako nije potrebna posluga ljudskom radnom snagom. Najveća moguća kvaliteta separacije!

Separatori suhih smjesa sa ručnim čišćenjem

Separatori suhih smjesa sa ručnim čišćenjem

Magnetski separator služi za hvatanje metalnih magnetskih nečistoća iz praškastih materijala sa dobrim svojstvima rasipanja. Opremljen je veoma jakim pernamentnim magnetima na temelju rijetkih zemnih metala koje dostižu nekoliko puta veću vrijednost magnetske indukcije (magnetske snage) od feritskih magneta. Osnovne komponente magnetskog separatora su magnetske pomične rješetke. Dostižemo vrijednost magnetske indukcije do 14 000 G!

Separatori suhih smjesa sa automatskim čišćenjem

Separatori suhih smjesa sa automatskim čišćenjem

Magnetski separator služi za hvatanje metalnih magnetskih nečistoća iz praškastih materijala sa dobrim svojstvima rasipanja. Proces čišćenja je potpuno automatiziran i tako nije potrebna posluga ljudskom radnom snagom. Najveća moguća kvaliteta separacije!

Rotacijski magnetski separatori

Rotacijski magnetski separatori

Rotacijski separator je namjenjen za separaciju nečistoća iz manje propustnih smjesa sa gorim osobinama protjecanja i većom količinom materijala u formi zrna. Komponenta sa megnetskim cjevima je montirana na vratilu, koje pokreće elektromotor. Tjekom separacije se magnetske cjevi neometano okreću. Moguće je mijenjati brzinu rotacije na temelju vrste i količine separisanog materijala.

Pločasti magnetski separatori

Pločasti magnetski separatori

Pločasti separator je namjenjen za separaciju nečistoća iz lako prostupnih smjesa sa lošijim osobinama rasipanja i materijala koji je više zrnast, koji ne bi kroz magnetske rješetke ispadao kontinuirano. Uobičajeno su opremljeni feritskim magnetima. Prednost ovih separatora je podesivi otvor/zatvarač koji ravnomjrno usmjerava tok materijala izravno na magnetsku ploču. Takodjer i u automatskoj verziji!

Magnetski štapovi za testiranje

Magnetski štapovi za testiranje

Magnetski štapovi za testiranje služe za ispitivanje, da li Vaš materijal sadrži metalno-magnetske nečistoće. Opremljen je vrlo jakim neodimijski NdFeB magnetima. Nečistoće odstranite, tako što ćete pritegneti plastičnu ručicu i magnetične nečistoće će otpasti.

Magnetske ploče iznad pokretne trake

Magnetske ploče iznad pokretne trake

Magnetska ploča iznad pokretne trake služi za separaciju male količine metalnih magnetskih nečistoća iz lako propustnih smjesa, koje se prijenose na pokretnoj traci. Za očuvanje potpune funkcionalnosti je potrebno ploču čistiti svakoga dana.

Magnetski separatori metala iznad pokretne trake

Magnetski separatori metala iznad pokretne trake

Magnetski separator metala služi za separaciju osobito većih metalnih magnetskih nečistoća iz lako propustnih smjesa, koje se prijenose na pokretnoj traci. Izradjujemo ih u izvedbi sa ručnim i automatskim čištenjem.

Magnetski bubnjevi

Magnetski bubnjevi

Magnetski bubanj je namjenjen za separaciju metalnh, magnetskih nečistoća iz praškastih smjesa (obojeni metali, plastični granulat, odpadne smjese, ugalj). Prednost magnetskog bubnja je to što nije sastavni dio pokretne trake i zbog toga je njegova uporaba univerzalnija.

Iznoseći magnetski bubanj

Iznoseći magnetski bubanj

Iznoseći magnetski bubanj je određen za separaciju metalnih, magnetskih nečistoća iz rastresitih, ljepljivih smjesa koje se prijenose na pomičnoj traci. Prednost iznosećeg magnetskog bubnja je dvostruka aeracija (prozračivanje) separisanog materijala.

Magnetski valjkovi

Magnetski valjkovi

Magnetski valjak je namjenjen za separaciju metalnih, megnetskih djelova iz praškastih smjesa. Magnetski valjak zamjenjuje postojeći završni valjak pokretne trake. Pogodno je koristiti ga takodjer tamo gdje treba hraniti sljedeći uredjaj od oštećenja metalnim djelovima.

Magnetski štapovi

Magnetski štapovi

Magnetski štapovi su opremljeni vrlo jakim NdFeB magnetima. Zahvaljujući vrlo tankom zidu pokrivene cijevi, finalna magnetska sila je na površini magnetske cijevi 6 300 a 8 900 G! Pomoću ovih magnetskih štapova si možete sami sklopiti magnetski separator po svom izboru.

Magneti za spremnik granulata

Magneti za spremnik granulata

Magnet za spremnik granulata nalazi svoju uporabu prije svega u industriji plastike , ukoliko je korišten regranulat ili izdrobljeni materijal. Magnet je sposoban uvhatiti i vrlo fine čestice metalne prašine. Jednostavno čišćenje!

Magnetski separatori nemagnetskih metala

Magnetski separatori nemagnetskih metala

Ovaj separator se uključuje u novu generaciju magnetskih separatora . Omogućava separaciju takodjer i nemagnetskih metala od magnetskih metala i drugih nemetalnih čestica.

Separacijske linije

Separacijske linije

Bavimo se predlaganjem, konstrukcijom i izgradnjom separacijskih linija. Prema potrebama kupca predlažemo separacijske linije po mjeri, tako da ispunjavaju sve zahtjeve.